Wilbergs parketo gamybos istorija prasidėjo dar tada, kai Orri Wilberg su komanda ėmėsi montuoti ir restauruoti kietmedžio grindis ir parketą bei jį tiekti iš viso pasaulio Islandijos klientams. Netrukus gimė idėja kurti savo produktą ir 2002 metais Lietuvoje buvo atidaryta parketo gamykla. Nuo to laiko Wilbergs komandos tikslas yra pranokti save. Gaminame nestandartinių dydžių, spalvų ir raštų parketlentes bei parketą, pritaikytą ir šildomos grindims. Esame atviri, todėl klientai visada laukiami mūsų gamykloje. Čia galima išsirinkti ir įsigyti grindis bei gyvai pamatyti kaip gimsta šedevrai.

Esame patyrę parketlenčių gamintojai, skiriantys ypatingą dėmesį kiekvienam savo produktui. Mūsų patirtis Lietuvoje siekia jau 20 metų. Siūlome aukštos kokybės grindų dangas, pritaikytas įvairiems skoniams ir poreikiams. „Wilbergs“ dvisluoksnės parketlentės pasižymi puikiomis funkcinėmis ir estetinėmis savybėmis. Todėl jas galima lengvai pritaikyti įvairaus tipo interjeruose.

Parketlentės, parketas

Esame patyrę parketlenčių gamintojai, skiriantys ypatingą dėmesį kiekvienam savo produktui. Mūsų patirtis Lietuvoje siekia jau 20 metų. Siūlome aukštos kokybės grindų dangas, pritaikytas įvairiems skoniams ir poreikiams. „Wilbergs“ dvisluoksnės parketlentės pasižymi puikiomis funkcinėmis ir estetinėmis savybėmis. Todėl jas galima lengvai pritaikyti įvairaus tipo interjeruose.

Tvirtos ir atsparios dvisluoksnės parketlentės

Mūsų gaminamos parketlentės yra sudarytos iš dviejų medienos sluoksnių: apatinio (beržo faneros) ir viršutinio (ąžuolinio arba uosinio). Beržo fanera yra atspari drėgmei ir pasižymi didele varža, todėl tinka šildomoms grindims. Ant jos klijuojamas ąžuolinis arba uosinis viršus būna 4 ir 6 mm storio.

Apatiniame, kitaip vadinamame baziniame arba išlyginamajame, sluoksnyje išdrožtos parketlenčių sujungimui skirtos įlaidos. Tokią grindų dangą galima tvirtinti įvairiais būdais: klijuoti prie lygaus medinio arba betoninio paviršiaus, o didesnių matmenų parketlentes dar ir papildomai prisukti medsraigčiais arba prikalti vinimis.

Dvisluoksnis parketas yra daugiasluoksnis, todėl kartais jis maišomas su trisluoksniu, kuris yra labiau paplitęs. Tačiau šios dangos pasižymi skirtingomis savybėmis. Parketlentė, sudaryta iš dviejų medienos sluoksnių, geriau izoliuoja šilumą ir garsą, negirgžda. Tokios medinės grindys atrodo natūraliai, yra tvirtos, stabilios ir ilgaamžės.

Įsirenginėjate, o gal remontuojate savo namus ar kitas patalpas? „Wilbergs“ asortimente galite rasti didelį parketlenčių pasirinkimą. Įsigykite aukštos kokybės produktus ir patys įsitikinkite puikiomis jų savybėmis. Susidomėjote? Tuomet susisiekite su mumis ir pasikonsultuokite.

Ąžuolo parketlentės

Ąžuolinės parketlentės tinka visų tipų grindims, taip pat ir šildomoms, vidaus patalpose. Jos pasižymi geromis fizikinėmis ir mechaninėmis savybėmis. Dėl šios priežasties ąžuolo parketas yra pakankamai atsparus deformacijoms ir gali būti klojamas patalpose, kuriose kinta temperatūra bei drėgmė.

Ąžuolinės parketlentės pasižymi variacijų gausa. Todėl kiekvienas norintis gali lengvai išsirinkti savo interjere labiausiai  tinkantį variantą. Pagal atspalvį ąžuolo parketas paprastai skirstomas į:

  • Šviesų. Jis atrodo labai subtiliai ir elegantiškai, be to, suteikia erdvumo, jaukumo bei švaros pojūtį. Dažnai toks parketas renkamasis kaip alternatyva klasikiniam (rusvam). Jis puikiai tinka tiek klasikiniame, tiek minimalistiniame interjere.
  • Rusvą. Tokio atspalvio parketas laikomas klasikiniu. Jis suteikia namams šilumos ir subtilios prabangos. Rusvos ąžuolo parketlentės pasižymi universalumu, todėl jas lengva priderinti įvairaus stiliaus interjeruose. Tai gali būti tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori sukurti laikui nepavaldų namų įvaizdį.
  • Tamsų. Jeigu ieškote originalių ir netradicinių sprendimų, šis ąžuolo parketas – kaip tik Jums. Tamsios medinės grindys ypač gerai pabrėžia šviesius baldus ir interjero detales. Be to, jos atrodo labai prabangiai. Tokio atspalvio danga puikiai dera tiek prie modernaus, tiek prie klasikinio kambario įvaizdžio.

Įsigykite „Wilbergs“ ąžuolinį parketą ir sužinokite, kaip atrodo išties geros grindys. Mielai supažindinsime Jus su plačiu asortimentu, atsakysime į rūpimus klausimus ir padėsime apsispręsti.

Uosio parketlentės

Uosio parketas taip pat pasižymi aukšta kokybe, ilgaamžiškumu ir natūralia išvaizda. Nuo ąžuolinio jis skiriasi savo atspalviu, kuris yra šviesesnis. Todėl ant tokios dangos mažiau matosi įbrėžimai. Uosio parketlentės suteikia namams išskirtinės šilumos ir jaukumo. Dar vienas jų privalumas – didelė įvairovė, leidžianti lengvai įgyvendinti net ir pačius originaliausius interjero sumanymus.

Dvisluoksnės parketlentės iš uosio yra stabilios ir tinka šildomoms grindims. Verta pastebėti, kad tiek uosinės, tiek ąžuolinės medinės grindys laikui bėgant paprastai įgauna šiltą auksinį atspalvį. Tai yra visiškai natūralus procesas, dėl kurio nereikėtų nerimauti.

Parketlentės šildomoms grindims

Visos mūsų gaminamos parketlentės yra dvisluoksnės. Dėl šios priežasties jos idealiai tinka tiek šildomoms, tiek nešildomoms grindims. Aukštos kokybės parketlentė užtikrina stabilią grindų konstrukciją, atsparumą pažeidimams ir deformacijoms, atsirandančioms dėl temperatūros ar drėgmės pokyčių.

Planuojate įsirengti šildomas grindis, tačiau nežinote, kokią dangą pasirinkti?  Susisiekite su mumis ir pasikonsultuokite. Profesionaliai įvertiname kiekvieną atvejį ir pasiūlome optimalų variantą. Taigi, apsispręsti, kuris parketas šildomoms grindims Jums tinka labiausiai, tampa žymiai paprasčiau.

Parketlenčių gamyba

Esame ilgametę patirtį turinti Lietuvos ir Skandinavijos įmonė, kuri gamina bei pardavinėja aukštos kokybės parketlentes. Jau ne vieną dešimtmetį specializuojamės medienos produktų gamyboje, todėl puikiai išmanome šio proceso subtilybes. Didelę dalį savo produkcijos eksportuojame į Daniją, Norvegiją, Švediją, Suomiją ir Islandiją, kur jai taikomi itin aukšti reikalavimai. Visuomet stengiamės kuo geriau išpildyti Jūsų lūkesčius, kad galėtumėte džiaugtis patraukliu, funkcionaliu ir ilgaamžiu patalpų įvaizdžiu.

Gamybos metu ąžuolinis arba uosinis parketlenčių viršus yra pilnai padengiamas apsauginiu sluoksniu. Jis gali būti trijų tipų: 

  • vaškinė alyva;
  • kietoji alyva;
  • lakas.

Todėl parketlenčių nereikia papildomai apdirbti.

Kietąja alyva padengtas parketas yra atsparus drėgmei, todėl puikia tinka virtuvės ir netgi vonios zonose. Alyvuotą grindų dangą atnaujinti reikia dažniau nei lakuotą. Tačiau nerimauti dėl to tikrai neverta, nes šis procesas yra paprastas ir atliekamas tiesiog namų sąlygomis. Viršutinis kietmedžio sluoksnis įprastai būna 4 ir 6 mm storio. Po kurio laiko medinės grindys gali būti peršlifuojamos ir pakartotinai alyvuojamos arba nulakuojamos.

„Wilbergs“ asortimente galite rasti skirtingų pločių parketlentes:

  • 100 mm;
  • 140 mm;
  • 190 mm;
  • 250 mm.

Jų ilgis gali siekti iki 2900 mm. Lietuvoje standartinėmis laikomos iki 2200 mm ilgio lentelės.

Mūsų gaminamas parketlentes galima kloti skirtingais būdais: prabėgimu arba eglute („Herrinbone“ – 90 laipsnių kampu ir „Chevron“ – 45 ir 60 laipsnių kampu). Parketas yra pilnai paruoštas klojimui, todėl jo nereikia niekaip papildomai apdirbti.

Kruopščiai apgalvojame funkcines ir estetines kiekvienos grindų dangos savybes. Siūlome itin plačią parketlenčių spalvų gamą, kurioje gausu tiek klasikinių, tiek išskirtinių tonų. Patrauklaus dizaino, tvirtas ir atsparus „Wilbergs“ parketas Jūsų interjero vizijas leidžia paversti realybe.

Parketo priežiūra

Parketlenčių gamyba nėra vienintelis aspektas, lemiantis jų ilgaamžiškumą. Tam labai svarbi ir tinkama grindų dangos priežiūra. Ąžuolinis parketas turėtų būti valomas tik gerai įgręžta šluoste, nes nuo per didelio vandens kiekio gali pajuoduoti lentelių sujungimo siūlės. Jeigu ši danga klojama ties lauko durimis, ant jos rekomenduojama patiesti kilimėlį batams nusivalyti, nes smėlis, žvyras ir kiti nešvarumai gali subraižyti grindis.

Paklojus alyvuotas arba nulakuotas parketlentes, rekomenduojama jas iš karto nupoliruoti. Taip užpildomi visi likę parketo mikrotarpai, medinės grindys tampa atsparesnės drėgmei, palengvėja jų priežiūra.

Ieškote parketlenčių, kuriuos būtų atsparios įvairiems aplinkos veiksniams, pasižymėtų estetiška išvaizda ir ilgaamžiškumu? „Wilbergs“ Jums turi ką pasiūlyti. Šioje srityje dirbame jau daugelį metų, todėl puikiai žinome, kas yra geros grindys. Nuolat tobuliname gamybos technologijas tam, kad pristatytume kuo aukštesnės kokybės produktus, kurie viršytų Jūsų lūkesčius.

Esame patyrę parketlenčių gamintojai, skiriantys ypatingą dėmesį kiekvienam savo produktui. Mūsų patirtis Lietuvoje siekia jau 20 metų. Siūlome aukštos kokybės grindų dangas, pritaikytas įvairiems skoniams ir poreikiams. „Wilbergs“ dvisluoksnės parketlentės pasižymi puikiomis funkcinėmis ir estetinėmis savybėmis. Todėl jas galima lengvai pritaikyti įvairaus tipo interjeruose.